top of page

Situació difícil


Aquest dissabte vam rebre un dels correctius més durs en la lliga. No és excusa que juguéssim contra el Harrogate, l'actual líder, perquè tot i que la derrota entrava dins el possible guió, el 6-0 és un resultat que està molt per sota del nostre nivell. Això sí, és un exemple gràfic del moment que vivim. Dels últims 15 punts possibles, només n’hem fet un i això ens ha condemnat a la situació actual. La pregunta és obligad: podem parlar de crisi?

En una divisió tant igualada -on dos resultats bons et poden catapultar a unes quantes posicions amunt-, parlar de crisi pot ser agosarat. Tanmateix, és evident que podem parlar de crisi de joc degut al estat psicològic de l'equip, que és de moment critic. No és la primera vegada que flirtegem amb els llocs de descens aquesta temporada, però s’ha de dir que en el moment en què ens trobem, el tram final de la lliga, fa que el marge de maniobra sigui cada cop menor.

Tot i així, creiem fermament amb l’equip, es per això que a través de la classificació i el calendari que ens espera analitzarem els punts per pensar en positiu o negatiu i poder fer un balanç objectiu de la situació.

Punts negatius:

- Situació psicològica: està clar que quan encarriles una ratxa tant negativa l’estat mental de l’equip queda tocat. L’equip ha perdut la força mental que va assolir amb l’arribada de Greaves a la banqueta. Ara bé,si en el seu moment va poder aixecar els ànims de l’equip, estem segur que ho pot tornar a fer, sols necessiten encarrilar dos resultats positius.

- Numero de partits: Juguem en una divisió on es habitual que es suspenguin partits per diferents motius. En aquest sentit el calendari ens ha jugat una mala passada, ja que gran part dels nostres rivals en la classificació tenen varis partits pendents, mentre que nosaltres estem al dia.

- Crisi de joc: estem en un mal moment de joc. El 6-0 de l'últim partit n’és un gran exemple. Tanmateix, analitzant els alts i baixos del equip i sobretot veient la fortalesa que a vegades em mostrat contra rivals potents, creiem que el problema és més mental que del propi nivell del conjunt.

Punts positius:

- La lliga està molt apretada: estem a tocar del descens però, per exemple, assolir una sola victòria acompanyada de resultats favorables ens pot posar 14ens. Estem en una divisió molt igualada on una petita ratxa positiva et pot portar a dalt amb facilitat.

- Queden encara 9 partits en joc: això ens dona marge de maniobra.

- Juguem contra rivals directes: dels partits que ens queden, molts són contra rivals que tenen fites com les nostres. Sabem que això es una espasa de doble fil, però també ens dóna la iniciativa de dependre encara de nosaltres.

- Esperit lluitador del equip: venim d’on venim i estem fets d’una altre pasta. Sabem que sona a tòpic però en el nostre cas va molt més enllà. Estem on estem perquè hem lluitat no sols contra rivals molt difícils sinó contra el propi futbol modern. Això ens dóna una altre forma de veure les coses: saber que la teva lluita va més enllà del futbol t’empodera en els moments més difícils.

En conclusió, el fet de què encara depenguem de nosaltres, de què encara tinguem marge de maniobra i de què una petita ratxa positiva ens pugui catapultar cap amunt ens fa ser positius. Si això i sumem que som un equip amb un entrenador i un ideal que ens pot fer sortir d’aquest moment (n'hem sortit de pitjors),fa que tinguem una fe cega en l’equip! Està clar que necessitem una victòria més que mai per fer un canvi de xip, però arribarà. Som els «red rebels» estem fets per superar totes les adversitats i creiem que ens trobem en un punt d’inflexió que propiciarà el canvi.

Música FCUM
People have the power - P. Smith
00:00
Som Sponsors de
LUKE PODMORE

oficials

Clica per escoltar-la en viu

bottom of page