top of page

Els pilars del canvi


Si agaféssim l’equip ara fa tot just un mes, ens el trobaríem enfonsat a l'última posició de la classificació i amb una dinàmica molt negativa. Semblava que seríem incapaços de sortir del forat i, sense cap dubte, era el pitjor moment pel que passava l’equip des de que els seguim com a penya. No obstant, en el seu moment ja vam escriure que apostàvem per aquest grup i que creiem que això es podria revertir. Per sort s’han donat els factors necessaris perquè això passés. En aquest article anomenarem els 4 pilars que creiem que ho han fet possible.

Neil Reynolds

Confessem que en un inici ens mostràvem escèptics quan el bo del Neil va arribar a l’equip. Arribava amb un equip amb la imperiosa necessitat de resultats positius, sense temps per la paciència i amb una plantilla molt jove. Semblava difícil que el canvi arribés tant aviat, però els resultats són clars: des de la seva arribada l’equip està invicte , acumula 4 victòries i dos empats, i tot i que encara estem a la frontera, som fora dels llocs de descens. Però no és només això, ja que l’equip mostra un joc molt més consistent i sembla que els jugadors han anat trobant el seu lloc al nou sistema.

La ratxa

Com hem dit portem 6 partits sense perdre. Això dóna confiança a l’equip i un canvi de dinàmica. En el futbol, com en tots els esports, la psicologia és fins i tot més important que el talent. Un canvi de dinàmica cap a positiu suposa un creixement de la confiança, un joc sense por i un retorn a una àrea de confort on el jugador es veu capaç de tot. Ara mateix l’equip està en aquesta fase. I els resultats ho demostrem. Hem sigut capaços de guanyar equips amb els quals tenim una lluita directe a la classificació, però també a equips de dalt de tot de la taula, i amb solvència.

Els fitxatges

Jugar en una divisió com la nostra té la singularitat que el mercat de fitxatges està obert durant tota la competició i l’equip ho ha sabut aprofitar perfectament. De la mà de Reynolds van arribar jugadors com Potts i Wallen (capità de la selecció sub23 d'Austràlia) que han donat un plus de qualitat a l’equip. Però també ha arribat un golejador com Peers (ha marcat en tots els partís que ha jugat) o l’extrem White que arribat aquesta setmana. Una dada que demostra el bon moment de l’equip i la qualitat dels fitxatges és que tots han marcat en el seu debut.

La joventut de l'equip

Tenim un grup amb molta progressió, que té una mitjana d’edat molt per sota dels 25 anys. Als inicis de temporada ja vam dir que havíem de tenir paciència amb aquest equip i el temps ens està donant la raó. Tenim molt potencial. Tot i que ens falta experiència, a mesura que va avançant la temporada anirem progressant, tal com demostra la línia ascendent actual.

Música FCUM
People have the power - P. Smith
00:00
Som Sponsors de
LUKE PODMORE

oficials

Clica per escoltar-la en viu

bottom of page