top of page

Reynolds 2.0: tocarà tenir paciència


El club ha tornat a confiar amb la figura de Reynolds per crear un equip pràcticament nou amb l'objectiu d'aconseguir l’ascens. Tot i que no va poder evitar la pèrdua de la categoria, cal veure amb justícia el que va passar: es va trobar amb una estructura que ell no havia creat i que, a sobre, canviava constantment de jugadors -atenció, més de 50 jugadors en una temporada, un autèntic despropòsit- la qual cosa va suposar, al nostre entendre la principal causa del descens.


Des del prisma de Reynolds, s'ha aplicat «foc nou», creant un equip casi bé des de zero, fitxant jugadors molt joves i que ell ja coneixia. De l’actual plantilla de 22 jugadors, només en queden 4 de la temporada passada, i cap d’ells porta més d’un any al club. Alguns d’ells van arribar a mitja temporada amb el propi Reynolds, com el propi Michael Potts, mà dreta a dins del camp,i a qui el nostre entrenador li dona tota la confiança per dirigir l’equip com a capità des del migcamp. Donahue exercirà de segon capità i serà l’home de club (l’únic jugador que l’any passat va ser-hi des de l’inici de la temporada). A la davantera hi trobem els altres dos «veterans», Myers i l'escocès Sharp. Aquest últim, tot i el seu bagatge (recordem que ha jugat una prèvia de champions league), no va acabar d’explotar la temporada passada i s’espera que sigui l’home que marqui la diferencia al capdavant.


La resta de la plantilla, com hem dit, són jugadors principalment joves. De fet, només dos jugadors de la plantilla sobrepassen els 30 anys. Tenint en compte aquesta dada, volem fer la nostre principal crítica a aquest nou projecte: tot i confiar en la joventut i la saba nova per refer l’equip, al final cap de les noves incorporacions formen part del planter de l’equip. Alguns d’ells han estat a prova a la pretemporada, però finalment o han acabat cedits o directament canviant d’equip, tot i la bona temporada que van fer als equips inferiors.


L’altre crítica es aquesta: no comptar amb cap jugador veritablement veterà. Ens hagués agradat veure a Lyinch o Winter, entre d’altres, en aquesta plantilla... jugadors que ja portaven uns anys al club i entenien què significa formar-ne part, aportant aquell plus de veterania que necessiten tots els jugadors joves per tocar de peus de terra. El cas de la falta d’un veterà en la defensa és bastant clar, ja que hem perdut els tres primers partits de la temporada, i en els tres, el punt més dèbil del equip s’ha mostrat a la defensa.


El descens va ser un cop dur. Tot i que ja han passat uns mesos, siguem sincers: encara no l’hem paït. Això ens pot fer caure en l’error de mirar aquesta temporada com un tràmit per tornar a la National League North, Tenim clar que aquest ha de ser l’objectiu, pujar, i tant! Però no estem davant de cap tràmit, sinó davant d’un gran repte. Pel que fa a la categoria ens trobarem rivals pràcticament desconeguts i en una categoria més exigent físicament. En aquest sentit, moltes de les incorporacions provenen d’aquesta categoria i això ens pot anar bé, però vist com hem arrencat, no ens poden confiar, com ja s’ha demostrat en els primers partits de la temporada on no hem pogut aconseguir cap punt, perdent per 3-2 el partit inicial, 1-2 en el debut a casa, i 0-1 contra el Ath. Scarborough ahir mateix. En els tres partits s’ha vist certa feblesa en la defensa on hem rebut gols molt ràpids i on no hem pogut mantenir resultats positius. Això si, pel que fa a la part del davant l’equip, hem demostrat certa arribada i més facilitat de crear oportunitats en comparació a la temporada passada. Però bé, tot just ha començat això. Tenim un equip absolutament nou i molt jove i tocarà tenir paciència i donar-li temps perquè es vagi formant (tot i que sectors de l'afició ja comencen a desesperar-se). És un projecte que només ha començat a caminar.



Resumint:



Punts positius:


- Equip fet a mida de l’entenador: el projecte és completament seu.

- Equip molt jove i amb moltes ganes

- Fitxatges que coneixen la categoria


Punts negatius:


- Equip absolutament nou i sense cap veterà (només tenim un jugador que compti amb una temporada sencera al club).

- No han acabat pujant cap dels jugadors del planter. El futbol base, a més d’aportar joventut, també aporta identitat de club.

- Lliga bastant desconeguda i molt física.

- S’ha començat la temporada amb tres derrotes, un toc d'atenció seriós que ens mostra que les coses no seran fàcils.

Música FCUM
People have the power - P. Smith
00:00
Som Sponsors de
LUKE PODMORE

oficials

Clica per escoltar-la en viu

bottom of page