top of page

Torna el futbol...el de veritat!


Fa uns mesos, abans que comencés aquesta maleïda pandèmia, la temporada prometia molt amb un equip femení governant amb solvència en la primera posició (l'anhelat ascens era a tocar). I amb un equip masculí que es feia cada cop més fort al capdamunt de la zona de play-off, defensant la segona posició. L'ascens doble era molt possible, i tots somniàvem una temporada històrica...però va aparèixer el COVID-19 i el món es va aturar.

Dins d'aquesta nova perspectiva, era indiscutible que el futbol havia de replantejar-se, posant sobre la taula diverses opcions a l'hora de resoldre les competicions. Ara bé, un cop es va decidir suspendre-les, som del parer que calia donar l’ascens directe al femení; i pel que fa al maculí, s'hauria d’haver jugat el play-off d'ascens un cop es reprengués la competició... però va passar tot el contrari. La Federació Anglesa va dictar sentència i va dir que el futbol femení s'instal·lava en un forat negre, com si no hagués existit la passada temporada. I en relació a la lliga masculina, es va posar el llindar d'ascensos en una divisió per sobre de la nostra, permetent els play-offs.

Hem de confessar que, a mesura que han anat passant els dies, les setmanes i els mesos, la nostra ràbia s’ha anat transformant en esperança, gràcies a les accions que el club ha anat desenvolupant. Per posar un exemple, el nostre club està ajudant als més necessitats durant aquesta crisi del COVID-19, a través d'un banc d'aliments per ajudar a les famílies del barri. El primer és el primer. El club ho ha demostrat ajudant a la comunitat, un cop més, com sempre, sent un veritable pilar social quan més se l'ha necessitat.

Ara que el futbol «professional» ha posat les bases de com ha de ser, almenys de moment, la nova era del futbol, sembla que també la Federació Anglesa de Manchester ha començat a reactivar la màquina, i el futbol de la non-league anirà tornant de mica en mica, tot i que en una incerta normalitat.

En aquest sentit, tot i que encara s'estan tancant calendaris, hem planificat una encoratjadora pretemporada. L’equip femení ha debutat aquest 2 d’agost contra el Wakefield Trinity amb una victòria per 3-1, mentre que el masculí tornarà per la porta gran el 12 d’agost, incendiant el Broadhurst Park contra tot un històric com el Bolton Wanderers. És veritat que els trotters no passen per el seu millor moment, però no podem oblidar que, no fa tant, competia a l'olimp de la Premier.

No cal dir que estem molt contents de que torni el futbol, el de veritat. Estem cansats ja del futbol negoci, el que volien salvar a tota costa aquests mercaders. Estem contents perquè torna el futbol des de baix, el de la gent, i ho fa amb un anhel d’esperança i tribut a la vida. Som-hi FCUM!!!

Música FCUM
People have the power - P. Smith
00:00
Som Sponsors de
LUKE PODMORE

oficials

Clica per escoltar-la en viu

bottom of page